top of page

CreștemMari - de vorbă la podcast; olita bebe sau reductor pentru toaletă?

Cu ce aș putea începe această postare dacă nu prin a sublinia că nu oricine se înhamă la un dialog de 50 min despre ... pipi și caca? Îți mulțumesc Ramona!

la oliță consultant potty training cu ruxandra horvath
Creștem Mari - episodul 22 - podcast

Pentru cine nu mă urmărește pe rețelele sociale, la începutul lunii septembrie am pornit într-o călătorie Brașov - București de 2 zile. Nu pentru că ar fi durat atât de mult filmările, nici n-ar fi avut cum la cât de profesioniști au fost cei de la studio & Ramona (eu chiar am întârziat, dar nu voi spune asta aici doar nu îmi tai singură craca de sub picioare). Ci pentru că am îmbinat plăcerea cu munca.


Am profitat de această călătorie să mă văd cu o prietenă dragă, consultant și ea dar pe partea de somn, pe care ce crezi - am cunoscut-o prin intermediul internetului și de atunci ne tot susținem una pe alta (și ne plângem una la alta, dar iarăși n-am să spun asta aici).


Totuși, să ne întoarcem la scopul acestui articol. Care-i ală?


Episodul 22 - LA OLIȚĂ este pe YouTube! Îl poți urmări dând click mai jos și insist să te abonezi canalului Creștem Mari pentru a susține munca acestor oameni în primul rând!

E "moneda virtuală", intangibilă dacă vrei, prin care răsplătești pe cineva pentru ce ai urmărit și ți-a fost de folos.Povesteam cu Ramona, după filmare, câte informații cu privire la învățarea mersului la oliță și implicit la renunțarea la scutece se găsesc în online. Indiferent că facem referire la YouTube, articole pe google, reels sau o altă formă prin care aceste info sunt răspândite.

Problema nu este că nu găsim informațiile, sunt cu duiumul, ci că cele mai multe dintre ele sunt contradictorii sau nu vin din surse sigure și de încredere.


Un clip video care a adunat în jur de 10k aprecieri și în care se povestește despre cum a funcționat așezatul copilului la oliță la intervale prestabilite de timp te poate duce cu gândul la Așa este, funcționează, dacă atâția oameni au apreciat acest clip. Din 30 în 30 min înseamnă că trebuie așezat? Uneori, se setează anumite trenduri din astfel de interpretări greșite. NU, nu funcționează! Sau nu în modul în care ar fi normal să funcționeze, nu în beneficiul copilului și, aproape mereu, nu fără consecințe pe termen mediu și lung.


Adevărul este că nu insist să urmărești acest episod pentru că apar eu în el sau pentru că sunt mândră de cum a ieșit. Sunt cel mai mare critic al meu și crede-mă că am o listă cu ce nu mi-a plăcut (dar asta este o notă pentru mine). Am de lucrat pe partea de limbaj al trupului deși Ramona a fost o drăguță și mi-a spus că a ieșit brici.


Motivul pentru care îmi doresc, tare rău, să ajungă la cât mai multe persoane este pentru că știu că vorbesc din surse sigure! Vorbesc în mare parte din recomandări ale literaturii de specialitate, din ce s-a concluzionat pe baza studiilor, din teorie îmbinată cu practică și, cel mai important, vorbesc raportându-mă în primul rând la copil. Este un proces al copilului, este despre copil!


Din lucruri palpabile cu alte cuvinte, și nu din experiența mea cu prorpiul copil sau din ce am auzit la prieteni. Desigur, când dau totuși astfel de exemple (personale) - menționez, de fiecare dată! Una este ce funcționează în cadrul unei familii, cu un copil care are un anume tip de personalite, un caracter anume, și alta este ce se întâmplă într-o cu totul altă familie, cu alte valori, credințe etc.


S-a pus problema la un moment dat în felul următor: Ce aleg părinții, olita bebe sau toaleta (cu reductor desigur)? Este o nedumerire în sânul multor familii, știu. Vrei să afli ce am avut de spus? Te invit să urmărești episodul 22 al podcastulu Creștem Mari și să-mi lași un mesaj la sfârșit. Ce zici?


Sunt tare curioasă cum se simte/vede pe cealaltă parte, pe partea familiilor care ne urmăresc.


Hugs,

Ruxi

Comments


bottom of page