Cum înveți copilul să stea pe oliță sau reductor?

Actualizată în: 30 sept.


Cel mai important, când vorbim de începutul potty trainingului este faptul că a sta pe oliță/toaletă nu ar trebui să fie egal cu a face caca. În schimb, trebuie pus accent pe starea de relaxare a celui mic atunci când stă așezat și fericirea acestuia.


Este perfect ok dacă cel mic se așează chiar și pentru câteva secunde la început (poate chiar și îmbrăcat). Lucrurile se învață treptat, cu răbdare și consecvență.


Recompensează-l/laudă-l de fiecare dată pentru că a stat! Cheia acum este să avansezi treptat, așa că fiecare mic pas înainte este realizabil în timp.


În mod natural organismul are nevoie să elimine după masă (la aprox. 20-30 min) datorită reflexului gastro-colic. Urmărește-l pe cel mic pentru a vedea/surprinde semnalele corpului sau grimazele.


Un alt element absolut important este postura, asigură-te că are fundul și picioarele bine sprijinite.


De-a lungul timpului, se va dezvolta un program regulat de toaletă, cu cel mic așezat pe oliță/toaletă câte 5-10 minute de aproximativ patru ori pe zi.


Atenție! Nu încuraja statul îndelungat pe oliță/wc.


Ține aproape jucăriile/cărticelele preferate pentru a nu fi tentat să se ridice și să plece.


În timp va căpăta încredere în el și în abilitățile dobândite, iar dacă va vedea exemplu la mami și tati sau bunici care fac același lucru ca și el, va vedea tot procesul ca pe o normalitate.


Information is the key, choose to be informed!
57 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate