top of page

Vorbeste Lumea că renunțarea la scutece este o mare provocare. Așa să fie oare?


Viața de părinte vine întotdeaua cu provocări. Așa se zice și așa tind să cred pentru că n-am cunoscut până acum niciun părinte care să fi spus că totul a decurs de la sine și că nu a avut provocări pe parcurs. Desigur că unii dintre noi ne confruntăm cu lipsa somnului sau cu un început dificil în diversificare, dar mai devreme sau mai târziu simțim provocarea.


Există oare o metodă, o rețetă, care să ne ajute să evităm aceste provocări? Nu există!

Însă există varianta de a căuta informațiile din timp, de a te dedica unui aspect sau altul al evoluției celui mic. Spun toate aceste lucruri pentru că vreau să ajung cu idea la provocările învățării mersului la oliță/toaletă sau la dezvățul de scutec. Căci cu asta mă ocup, aici mă pricep și nu mă vei auzi dând sfaturi despre somn sau alăptare. Le las pe colegele mele de breaslă să vă vină în ajutor pe acele arii căci tare bine o fac.


Renunțarea la scutec nu este proiectul mamei, al bunicii sau al tatălui. Totodată învățarea mersului la oliță, sau la toaletă căci mulți copii încep direct cu reductor pentru toaletă, reprezintă un proces complex și este strict al copilului și are nevoie de susținere emoțională cât și fizică. Spunând asta sper că te-ai dus cu gândul la Nu m-aș fi gândit că este ceva complex!

Iar dacă gândul tău a fost acesta, sau similar, atunci s-ar putea să vrei să urmărești acest video în care am povestit alături de mămica Lili Sandu și Șurubel despre tranziția de la scutec la oliță în varianta cu care eu rezonez și pe care o împărtășesc tuturor părinților în consultanță.
Abordarea mea este una orientată către copil ce are ca scop învățarea mersului la oliță într-o manieră care să dezvolte autonomia copilului. În esență cu toții ne dorim copii antrenați, dar este important și cum dobândesc această achiziție pentru ca succesul să fie unul de durată și nu doar pe termen scurt.


Dacă ai parcurs acest video spune-mi în comentarii te rog cum ți s-a părut. Dacă au rămas neclarități m-aș bucura să le adresezi și voi reveni pentru a le clarifica. 


Mulțumesc echipei Vorbește Lumea care este absolut uimitoare, energică și care m-a ajutat să mă simt exact la într-o convorbire cu părinții de acasă.

コメント


bottom of page